FR
FR

Moortelstraat 90, 9600 Ronse • 055 20 91 790498 25 11 18lusadak@hotmail.com

Lusadak: specialist in
goten-, zink- en koperwerken

Onderhoudsvriendelijk en eigentijds!

Zink is essentieel om uw dak op een correcte, waterdichte en zorgvuldige manier af te werken. 
Dit is een van de specialiteiten van BVBA Sadones Lusadak. Wij plaatsen zinken of koperen goten, en bekleed gevels in zink of andere bekledingsmaterialen.

Het materiaal ‘zink’ is buigzaam en zeer licht. Hierdoor kunnen onze professionele en ervaren werknemers er inventief en creatief kunnen omspringen. Hierdoor kunnen ze een een waterdicht en esthetisch resultaat behalen. Door de veelzijdigheid van zink beperken wij ons niet enkel tot het plaatsen van zinken hanggoten. 
Zo kunnen wij volledige gevels en daken in dit onderhoudsvriendelijke en duurzame materiaal bekleden. Zink is een metaal met een grote elasticiteit en past zich dus makkelijk aan, ongeacht de vorm van uw dak. Het kan zowel gebruikt worden voor de afwerking op een hellend als een plat dak. Het zorgt bovendien voor een eigentijdse look én is beschikbaar in verschillende kleuren, waardoor het op esthetisch vlak ook een meerwaarde heeft.

Zink beperkt zich niet enkel tot de afwerking van uw plat of hellend dak, maar kan ook gebruikt worden als hoofdbedekking. Dit gebeurt dan onder de vorm van een volledige zinken platform, of in het geval van een hellend dak als staande naad.

Bij staande naad worden verschillende stukken zink perfect in elkaar geplooid, waardoor deze volledig waterdicht zijn en uw hellend dak beschermt tegen alle soorten vorst.

Bovendien kunnen zinkwerken ook in koper gerealiseerd worden. Koper heeft een hoger smeltpunt dan zink, en is dus moeilijker te lassen dan zink, maar heeft daardoor wel een langere levensduur. Koper oxideert waardoor je na een aantal jaren een natuurlijke verkleuring bekomt.

Bij de afwerking van uw dak wordt er naast zink en koper ook lood gebruikt. Dit is een zeer plooibaar metaal dat ook bijdraagt aan de waterdichtheid en levensduur van uw dak.

U kan dus uw bakgoten, hanggoten, aflopen, solins,…. In verschillende kleuren bekomen, afhankelijk van u persoonlijke keuze.  
U kan bij ons steeds terecht voor meer informatie, en een vrijblijvende en gratis prijsofferte voor al uw zink- en koperwerken.

contacteer ons